Tarieven

Huiswerkbegeleiding in Putten en Ermelo

Effectief

Bij StudieHub kun je in een prikkelarme omgeving en met onze ondersteuning je huiswerk maken. Waar nodig zijn we er om de leerling met zijn planning te helpen, vragen te beantwoorden en een oogje in het zeil te houden. Gaandeweg zal blijken dat de leerling niet alleen vakinhoudelijk sprongen maakt, maar ook allerlei studievaardigheden opdoet en leert zelfstandiger studeren.

Lees de verhalen van ouders en leerlingen
Huiswerkbegeleiding in Putten en Ermelo

Maatwerk

Omdat iedere leerling uniek is en op zijn of haar eigen manier leert, biedt StudieHub maatwerk. Het ontwikkelen van een eigen leerstijl, een op maat gemaakte planning en vakinhoudelijke hulp naar behoefte — wij doen het allemaal!

Neem een kijkje bij ons op maat gemaakte oefenmateriaal
Begeleiding bij ADHD in Putten en Ermelo

Structuur

Huiswerkbegeleiding bij StudieHub brengt structuur aan. Niet alleen in het huiswerk maken zélf, maar ook tussen de tijd die de leerling aan het huiswerk besteedt en zijn vrije tijd. Na een middagje StudieHub zit het leren er écht op, zodat de leerling eenmaal thuis lekker kan ontspannen. Minder stress, hogere cijfers: een absolute win-win situatie.

Probeer eens een proefweekje!
 • ➀ Intakegesprek

  Vooraf

  Tijdens het intakegesprek bespreken we samen met jou en jouw ouder(s)/verzorger(s) wat jullie verwachtingen zijn ten aanzien van de huiswerkbegeleiding. Op basis van dit gesprek stellen we een plan van aanpak samen.

  Plan nu je intakegesprek in 
 • ➁ Leren leren

  het begin

  Bij aanvang van het huiswerkbegeleidingstraject gaan we samen op zoek naar de leermethode of leerstijl die het best bij jou past. In dit eerste stadium zullen wij een oogje in het zeil houden en erop toezien dat je je schoolwerk naar behoren maakt.

 • ➂ Steeds zelfstandiger

  een tussenstap

  Geleidelijk zullen we de ‘controle’ afbouwen. Niet alleen om jou de kans te geven zelfstandiger te werken, maar juist omdat de ervaring leert dat de leerling ook zelfstandiger wíl werken en uit eigen beweging een planning opstelt.

 • ➃ Compleet zelfstandig

  Missie geslaagd

  Op een gegeven moment zul je merken dat het leren je steeds makkelijker (zelfstandiger) afgaat, en dat je minder behoefte hebt aan onze begeleiding. Natuurlijk zijn wij er om eventuele vragen te beantwoorden, maar het initiatief om te plannen en aan de slag te gaan zal vaker van jou uitgaan. Missie geslaagd!

huiswerkbegeleiding bij studiehub

Veelgestelde vragen

Waar wordt de huiswerkbegeleiding gegeven?

De huiswerkbegeleiding wordt op locatie (Putten, Veldstraat 7a of Ermelo, Kerkdennen 60) gegeven. Kom gerust eens een kijkje nemen in ons ruime en gezellige pand. De koffie staat klaar!

Leer ik wel zelfstandig leren?

Zeker! Als huiswerkbegeleiders leggen we júíst de nadruk op zelfstandig leren, ook wel het ‘leren leren’ genoemd. Wij geloven namelijk dat de leerling ook ná zijn middelbare schoolperiode iets aan onze begeleiding moet hebben. En dat is alleen mogelijk als de leerling niet alleen vakinhoudelijk kennis opdoet, maar ook zelfstandig leert studeren. Tijdens een huiswerkbegeleidingstraject reiken wij de leerling allerlei instrumenten aan, waardoor hij of zij ontdekt welke leermethode of leerstijl het best bij hem of haar past.

Voor wie is huiswerkbegeleiding?

Wij geloven dat iedere leerling baat heeft bij huiswerkbegeleiding. Dat geldt in het bijzonder voor leerlingen die zich lastig kunnen concentreren, moeite hebben met plannen of anderszins het overzicht missen. Maar ook leerlingen wie het schoolwerk makkelijk(er) afgaat kunnen bij ons terecht. Bij vragen staan wij klaar om je te hulp te schieten, en bovendien zorgen we ervoor dat je na een middag huiswerkbegeleiding ook écht klaar bent je schoolwerk.

Tenslotte kunnen ook leerlingen die extra uitdaging zoeken een beroep op ons doen. Met twee econometristen en een jurist in onze gelederen, kunnen wij ongetwijfeld die extra uitdaging bieden!

Hoe vaak moet ik gemiddeld komen?

Hoe vaak je voor huiswerkbegeleiding komt, hangt van een aantal factoren af. Heb je bijvoorbeeld concentratieproblemen? Heb je het doordeweeks heel druk en kom je maar moeilijk aan je huiswerk toe? Of kun je al met minimale (huiswerk)begeleiding uit de voeten? Omdat iedere leerling verschillend op deze vragen zal antwoorden, verschilt de optimale frequentie van huiswerkbegeleiding per leerling. De ervaring leert dat twee sessies per week het minimum is, en dat veel leerlingen het prettig vinden om vaker langs te komen.

Wat is het verschil tussen bijles en huiswerkbegeleiding?

Bijles en huiswerkbegeleiding verschillen in ieder geval twee opzichten van elkaar. Bijles kan op incidentele of structurele basis worden gegeven, terwijl huiswerkbegeleiding een duurzaam karakter heeft. Waar bijles over een bepaald vak of onderwerp gaat, is huiswerkbegeleiding vaak algemener van aard. Mocht jij dus (incidenteel of structureel) hulp kunnen gebruiken bij een bepaald vak of onderwerp, dan is bijles misschien wat voor jou. Heb je daarentegen behoefte aan algemene studiebegeleiding, waarin de nadruk op het ‘leren leren’ ligt, dan is huiswerkbegeleiding misschien geschikt voor jou. Natuurlijk kun je ook voor een combinatie tussen bijles en huiswerkbegeleiding kiezen! Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Is een proefperiode mogelijk?

Voordat je aan huiswerkbegeleiding begint, is het wel zo fijn als je eerst kennis kunt maken met wat StudieHub te bieden heeft. Daarom bieden wij een proefweek huiswerkbegeleiding aan. Zo krijg jij de kans een weloverwogen keuze te maken.